ΓΛΥΚΑΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

  • Λιγότερο από 30 λεπτά
(c) Ειδικές Εκδόσεις

Χαλβάς με εσπεριδοειδή και αμύγδαλα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

245 θερμίδες ανά 100 γρ.

ΥΛΙΚΑ
Για ένα ταψί
110 ml ηλιέλαιο
220 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
80 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα

Για το σιρόπι
260 γρ. ζάχαρη
560 ml νερό
Ξύσμα φλούδας από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα φλούδας από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη CAPTAINS

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και τηγανίζουμε ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης.
2. Εν τω μεταξύ, σε μία άλλη πιο μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού, λεμονιού και την κανέλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να κοχλάσει έντονα για δύο λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα με το σιρόπι απ’ τη φωτιά.
3. Στην κατσαρόλα που ψήνουμε το σιμιγδάλι, ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό σιρόπι και ανακατεύουμε γρήγορα. Στο σημείο αυτό χρειαζόμαστε μεγάλη κατσαρόλα γιατί το μίγμα με την προσθήκη του ζεστού σιροπιού φουσκώνει και πιτσιλάει με κίνδυνο να μας κάψει. Όταν απορροφηθεί το σιρόπι, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το επόμενο ποτήρι με το σιρόπι ανακατεύοντας γρήγορα με τη σπάτουλα σιλικόνης. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα στον χαλβά τα αμλύγδαλα.
4. Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί στρωμένο με μεμβράνη. Το πιέζουμε προσεκτικά για να εφαρμόσει ο ζεστός χαλβάς στο σχήμα του ταψιού, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τον αναποδογυρίζουμε σε μία στενόμακρη πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, τον κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.