ΥΓΕΙΑ & ΣΩΜΑΣΩΜΑ

6 τρόποι για να περιορίσετε την πείνα σας μετά το γυμναστήριο

Τελειώνετε το γυμναστήριο κουρασμένες και καταϊδρωμένες. Πάτε στο σπίτι και για να ανταμείψετε τον εαυτό σας, τρώτε ένα ωραιότατο μεγάλο γεύμα με πολλές - πολλές θερμίδες.  Με άλλα λόγια τρώτε ό,τι «τραβάει η ψυχούλα σας» και δεν νιώθετε καθόλου τύψεις, αφού πριν από κάποια λεπτά στο γυμναστήριο, τα δώσατε όλα.

Δεν πειράζει να φάτε ένα μικρό διαιτητικό σνακ ή ένα υγιεινό γεύμα μετά τη γυμναστική σας, εξηγεί η  Εmily Brown, γυμνάστρια και κλινική διαιτολόγος, αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του σωματός μας, για να μην καταλήξουμε να ξαναπάρουμε τις θερμίδες που μόλις χάσαμε στο γυμναστήριο, συμπληρώνει. 

Η Emily Brown μας προτείνει 6 έξυπνους τρόπους για να κατευνάσουμε την πείνα μας και να μην τρώμε τα πάντα μετά τη γυμναστική και να πηγαίνουν οι κόποι μας χαμένοι.

  1. Προγραμματισμός: Αν όποτε τελειώνετε τη γυμναστική σας νιώθετε πεινασμένες τότε η λύση είναι να προγραμματίσετε την ώρα που θα γυμνάζεστε. Η ιδανική ώρα είναι πριν από κάποιο κυρίως γεύμα.
  2. Γυμναστείτε διασκεδάζοντας: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell (η οποία διεξήχθη το 2014), αν διασκεδάζετε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σας τότε δεν θα θέλετε να φάτε μετά από αυτήν.  Αντίθετα, αν νιώθετε καταπιεσμένες την ώρα που γυμνάζεστε τότε μετά για να νιώσετε «ελεύθερες», θα φάτε ό,τι θέλετε.
  3. Πίνετε γάλα: Το άπαχο γάλα είναι μια καλή πρόταση για να περιορίσετε την πείνας σας. Ο Jim White, ιδιοκτήτης του «Jim White Fitness and Nutrition Studios», στη Virginia, υποστηρίζει πως ένα γαλατάκι σοκολάτας με χαμηλά λιπαρά βελτιώνει την ποιότητα της άσκησης, ενώ παράλληλα όταν τελειώσετε τη γυμναστική σας δεν νιώθετε την αίσθηση της πείνας.
  4. Μην βασίζεστε σας trackers γυμναστικής: Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Iowa που πραγματοποιήθηκε το 2014 έγινε γνωστό πως οι συγκεκριμένες συσκευές δεν είναι έγκυρες για την καταμέτρηση των θερμίδων που καίμε κατά την διάρκεια της γυμναστικής. Είναι παραπλανητικές και μπορεί να μας ωθήσουν να λάβουμε πολύ περισσότερες θερμίδες από αυτές που κάψαμε. Κατά 23.5%. οι μετρήσεις δεν είναι έγκυρες. 
  5. Προτιμήστε να καταναλώσετε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες: Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες περίπου δύο ώρες μετά τη γυμναστική είναι απαραίτητη για την επαναφορά των μυών σας σε χαλάρωση αλλά για την αναπλήρωση της χαμένης ενέργειάς τους.
  6. Πίνετε πολύ νερό: Το νερό είναι το «καύσιμο» του οργανισμού. Καταναλώνετε λοιπόν όσο περισσότερο νερό μπορείτε για να αποφύγετε την αφυδάτωση η οποία μπορεί να προκληθεί όταν ο οργανισμός αποβάλλει ουσίες-ηλεκτρολύτες. Παράλληλα τo νερό περιορίζει την πείνα σας, αφού σας προκαλει το γνωστό σε όλες μας φούσκωμα.