ΥΓΕΙΑ & ΣΩΜΑΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λιγούρες στην δουλειά: Πως θα τις αποφύγεις!

Γαβριέλα Αγησιλάου

Αδιαμφισβήτητα η γραφειακή δουλεία δεν αποτελεί και τον καλύτερο σύμμαχο της δίαιτας που αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε, καθώς το απαιτητικό πρόγραμμα μας αναγκάζει να περικλείνουμε της πορείας μας.

Λίγο το ό,τι δεν προλαβαίνουμε να φάμε στην ώρα μας, λίγο το ό,τι τσιμπολογάμε από εδώ και απ’ εκεί προκειμένου να «καθησυχάσουμε» το στομάχι μας, λίγο τα γενέθλια και οι ονομαστικές γιορτές των συναδέλφων μας που συνοδεύονται πάντα από γλυκούς πειρασμούς, να τα τα κιλά και τις θερμίδες… που «εισβάλλουν» στο σώμα μας κάνοντας τον δείκτη την ζυγαριάς να ανεβαίνει απότομα!

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και τα καλά νέα… που δεν είναι άλλα από τους τρόπους που μπορούμε να περιορίσουμε τα τσιμπολογήματα και τα διατροφικά ατοπήματα του γραφείου.

Πάρτε χαρτί και μολύβι λοιπόν και σημειώσετε τα τρία tips που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε πιστές στην δίαιτα σας!!

Μυστικό Νο1: Σύμφωνα με τους διατροφολόγους δεν υπάρχει χειρότερη συνήθεια από το να τρώμε το μεσημεριανό μας μπροστά από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας αποκαλύπτει πως όταν γευματίζεις μπροστά από τον Η/Υ, δεν μασάς σωστά την τροφή σου και η ανάγκη σου να τελειώσεις γρήγορα το φαγητό σου για να συνεχίσεις την δουλειά, δεν σου επιτρέπει να αντιληφθείς αν χόρτασες ή όχι με αποτέλεσμα να τρως μέχρι σκασμού. Την επόμενη φορά επέλεξε την κουζίνα της εταιρείας.

Μυστικό Νο2: Αμύγδαλα και καρύδια: Τις στιγμές που σε πιάνουν οι λιγούρες αντί να τρως ό,τι βρεις μπροστά σου, φρόντισε να έχεις πάντα στο συρτάρι του γραφείου σου λίγα αμύγδαλά και καρύδια. Όχι μόνο θα κατευνάσουν το αίσθημα της πείνας αλλά θα επιταχύνουν και τις καύσεις του μεταβολισμού σου. Επίσης μια νέα αμερικάνικη έρευνα απέδειξε πως 42 γραμμάρια αμύγδαλα ημερησίως βοηθούν αποτελεσματικά στην επιθυμητή συρρίκνωση της κοιλίτσας και επιπλέον κάνουν καλό στην καρδιά.

Μυστικό Νο3: Νερό: Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Ο καφές για σένα λειτουργεί σαν κινητήριος δύναμη, ιδιαίτερα εν ώρα εργασίας, κάτι καθόλου τυχαίο αφού οι επιστήμονες επισημαίνουν πως ο καφεΐνη φέρνει τον εγκέφαλο σε εγρήγορση. Αν θες όμως να χάσεις βάρος και να αποφύγεις τις διατροφικές παγίδες στην δουλεία μετά από τον πρώτο καφέ σου, προτίμησε να πιεις νερό και όχι ένα ακόμη καφέ. Το νερό θα σε βοηθήσει να φας λιγότερο αλλά και θα εμποδίσει τις λιγούρες που προκαλούνται από την δίψα.