ΓΛΥΚΑΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

  • Έυκολη Συνταγή
(c) Ειδικές Εκδόσεις

Pavlova

Για 6 Pavlova ή μία μεγάλη

Για τη βάση
7 ασπράδια
430 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για το τελείωμα
450 ml φρέσκια κρεμά
350 γρ. φράουλες η φρούτα δάσους
2 κουταλιές ζάχαρη

Η Pavlova είναι ένα πολύ εντυπωσιακό γλυκό που τραβά σαν μαγνήτης μικρούς και μεγάλους. Το γλυκό αυτό προέρχεται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και φτιάχτηκε το 1926 από έναν Νεοζηλανδό σεφ προς τιμήν της γνωστής Ρωσίδας μπαλαρίνας, Άννας Πάβλοβα. Εδώ την έχω φτιάξει σε έξι ατομικές μερίδες αλλά μπορείτε να την φτιάξετε και σε μια μεγάλη. Υπόψη οι ατομικές Pavlova είναι μεγάλες και ότι κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε δύο άτομα.

Eκτέλεση
1. Στο μίξερ κτυπάμε τα ασπράδια αβγού μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν. Ακολούθως ρίχνουμε στο μίξερ λίγη-λίγη τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κτυπάμε μέχρι να έχουμε μια στητή και σατινένια μαρέγκα.
2. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε τη μαρέγκα στη λαμαρίνα σε έξι στρογγυλές μερίδες η μία μεγάλη. Βάζουμε τις μαρέγκες στον φούρνο και αμέσως χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς. Ψήνουμε για μια ώρα. Αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν εντελώς.
3. Κτυπάμε την κρεμά στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα αν θα χρησιμοποιήσουμε, η τα φρούτα δάσους, Βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη για να αφήσουν τα ζουμιά τους.
4. Για να σερβίρουμε βάζουμε κουταλιές από την κτυπημένη κρέμα πάνω στη μαρέγκα, από πάνω μοιράζουμε τις φράουλες η τα φρούτα.