ΣΥΝΤΑΓΕΣΜΑΚΑΡΟΝΙΑ & ΡΙΖΟΤΟ

  • Έυκολη Συνταγή
(c) Ειδικές Εκδόσεις

Ραβιόλια με αναρή και σπανάκι

Για 35 ραβιόλια, γύρο στις 4 μερίδες
Για την πάστα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
30 γρ. νερό

Για την γέμιση
350 γρ. αναρή αλατισμένη
40 γρ. ψιλοκομμένο σπανάκι
Αλάτι-πιπέρι

Τριμμένο τυρί για να σερβίρουμε

Υπέροχα σπιτικά ραβιόλια με σπανάκι και αναρή, φτιαγμένα με σπιτικιά πάστα με την βοήθεια της νέας κουζινομηχανής BOSCH. Θα χρειαστείτε το εξάρτημα γάντζου της κουζινομηχανής για να φτιάξετε την ζύμη. Μετά, απλά ανοίγετε την πάστα χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του ανοίγει ζύμη ρυθμισμένο στην στάση 4.

Εκτέλεση

1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της πάστας. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα γάντζου, χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μπάλα ζύμης.
2. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα που ανοίγουμε ζύμη, στην στάση 4, περνάμε την ζύμη από την μηχανή για να έχουμε ένα φύλλο ζύμης.
3. Τοποθετούμε τα φύλλα ζύμης σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας. Κόβουμε την ζύμη σε στρόγγυλα κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι σαν κουπάτ.
4. Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
5. Τοποθετούμε ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε μισό κομμάτι, διπλώνουμε και σφραγίζουμε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Όταν φτιάξουμε όλες τα ραβιόλια τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
6. Σε ένα κατσαρόλι ζεστάνουμε αρκετό νερό μέχρι να κοχλάσει έντονα. Κοχλάζουμε τα ραβιόλια για 5 λεπτά. Αφαιρούμε απ το νερό με μια τρυπητή κουτάλα. Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.