ΓΛΥΚΑΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

  • Έυκολη Συνταγή
(c) Ειδικές Εκδόσεις

Νηστήσιμος Χαλβάς με γάλα βρώμης

Υλικά
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί στρωμένη με μπόλικη μεμβράνη να περισσεύει γύρω γύρω

90 γρ. coconut oil
220 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
550 γρ. γάλα βρώμης KOLLN
250 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι κανέλλα αλεσμένη
60 γρ. καβουρδισμένα  αμύγδαλα χοντροκομμένα

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το coconut oil. Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και τηγανίζουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
2. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη πιο μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα βρώμης, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί καλά
3. Στην κατσαρόλα που ψήνουμε το σιμιγδάλι, ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα. Στο σημείο αυτό είναι που χρειαζόμαστε μεγάλη κατσαρόλα γιατί το μείγμα με την προσθήκη του ζεστού υγρού φουσκώνει και πιτσιλάει με τον κίνδυνο να μας κάψει. Όταν απορροφηθεί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το επόμενο ποτήρι ανακατεύοντας γρήγορα με τη σπάτουλα σιλικόνης. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να απορροφηθεί όλο το γάλα. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα στον χαλβά τα αμύγδαλα.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο στρωμένο ταψί με μεμβράνη. Το πιέζουμε προσεκτικά για να εφαρμόσει ο ζεστός χαλβάς το σχήμα του ταψιού, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τον αναποδογυρίζουμε σε μια στενόμακρη πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, τον κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.