Προφίλ

ΑΘΗΝΑ ΛΟΙΖΙΔΟΥ
Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο, μεγάλωσε στο Λονδίνο, όταν η οικογένειά της ξενιτεύτηκε εκεί, μετά την τουρκική εισβολή. Έζησε και στην Καλαμάτα, μιας και ο πατέρας της δραστηριοποιήθηκε εκεί ως ξενοδόχος στο Πεταλλίδι.

Η Αθηνά Λοϊζίδου είναι «πολίτης του κόσμου» και μας μεταφέρει τις γεύσεις, τις μυρωδιές και την αγάπη της για την καλή ζωή.

Όλες της οι αγάπες είναι μαζεμένες στα βιβλία της. Ανοίγει την καρδιά της και διηγείται την ιστορία του κάθε πιάτου, όπως γεννήθηκε μέσα από την οικογενειακή ζωή και τα ταξίδια της, εμπνευσμένη από τους ανθρώπους που αγαπά. Κάθε συνταγή είναι και μία εξομολόγηση, μία αφήγηση. 

Η Αθηνά είναι δοσμένη στην τέχνη της μαγειρικής και δεν διαπραγματεύεται ούτε τη γεύση, αλλά ούτε και την υγεία της. Στις συνταγές της συνυπάρχουν και τα δύο, γιατί, όπως λέει και η ίδια, «το φαγητό δεν είναι μόνο καύσιμο για τη φυσική μας επιβίωση, αλλά και τροφή για τις αισθήσεις και την ψυχή μας».

Μανιακή με την τελειότητα, επιμένει να δοκιμάζει όλες τις συνταγές 3 φορές μέχρι να εμφανιστούν με την υπογραφή της. Όλες οι φωτογραφίες των συνταγών της είναι γνήσιες και τις επιμελείτε η ίδια μαζί με τον Food Stylist Αντρέα Τέρλα και την φωτογράφο της Ντάινα Κάπρου. 

Σήμερα είναι 48 χρονών και έχει δύο παιδιά, την Άντρη και τον Άγγελο, και είναι παντρεμένη με τον Χάρη Λοϊζίδη. Ζει μεταξύ Λευκωσίας και Αθήνας, στο Κολωνάκι και συχνά θα τη συναντήσετε στις αγαπημένες της λαϊκές αγορές.

Έχει εκδόσει μέχρι σήμερα πέντε βιβλία με συνολικές πωλήσεις άνω των 20.000 τευχών, αριθμός εξωπραγματικός για τα κυπριακά δεδομένα. Τα βιβλία και τα μηνιαία περιοδικά της πωλούνται στο iPAD στην εφαρμογή 'Athena Loizides'. Το τελευταίο βιβλίο της 'Τα μυστικά της Κουζίνας μου' πωλείται και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της Αθήνας.