ΓΛΥΚΑΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

(c) Ειδικές Εκδόσεις

Σπιτικά Scones με μαρμελάδα κυδώνι και μήλο

ΥΛΙΚΑ
Για 9-10 scones
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό ελαφρά κτυπημένο
40 γρ. ζάχαρη
15 γρ. Baking powder
35 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
115 ml γάλα
50 γρ. σταφίδες
1 αβγό κτυπημένο για να αλείψουμε τα scones

Μαρμελάδα κυδώνι και μήλο
1 κυδώνι
1 μήλο
Τον χυμό από 1 λεμονί
400 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
1. Κτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το αβγό, τη ζάχαρη, το baking powder, το βούτυρο και το γάλα,
χρησιμοποιώντας το εξάρτημα γάντζου, μέχρι τα υλικά να ενωθούν και να έχουμε μια μπάλα ζύμης. Ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
2. Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο της κουζίνας μας και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα κομμάτι πάχους 4 εκ. Χρησιμοποιώντας ένα cutter, κόβουμε τη ζύμη σε στρόγγυλα κομμάτια διαμέτρου 5 εκ. το ένα. Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αυτό τα βοηθά να ψηλώσουν ομοιόμορφα. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να προσπεράσουμε την αναμονή στο ψυγείο.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε με λίγο κτυπημένο αβγό.
Βάζουμε τα σκον στον φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρουμε ζεστά με μαρμελάδα και τυρί μασκαρπόνε.
4. Για την μαρμελάδα. Ψήνουμε το κυδώνι στην χύτρα ταχύτητας για 10 λεπτά. (αν δεν έχουμε χύτρα, κόβουμε σε κομμάτια και βράζουμε σε ζεστό νερό για 30 λεπτά να μαλακώσει η ψίχα του. Κόβουμε το κυδώνι σε κομμάτια , αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε το μήλο σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Βάζουμε στον κάδο του πολιμίξερ με την ζάχαρη και το λεμόνι. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε έναν πολτό. Ρίχνουμε τον πολτό στον AUTOCOOK και κλείνουμε τον κάδο. Επιλεγούμε JAM, επιλεγούμε SHORT, ρυθμίζουμε τον χρόνο σε 30 λεπτά, πατάμε START και κλείνουμε τον κάδο. Όταν αρχίσει ο χρόνος να τρέχει ανοίγουμε τον κάδο. Όταν είναι έτοιμη η μαρμέλαδα μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.