ΚΟΥΖΙΝΑ

Έκαστο στο είδος του

Της Στέλλας Μίντζης-Colella

Θεωρητικά μπορεί να φαίνονται περιττά και να βαραίνουν υπερβολικά τα ντουλάπια της κουζίνας μας, αλλά θα αποδειχτούν ιδανικοί σύμμαχοι, ιδιαίτερα σε εκείνες τις περιπτώσεις που η χρησιμότητά τους θα μας λύσει τα χέρια.

Το κατάλληλο εργαλείο, στην κατάλληλη περίσταση, έχει τον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο να μας δώσει τα σωστά αποτελέσματα σε ό,τι θέλουμε να παρασκευάσουμε ή να σερβίρουμε εξοικονομώντας μας χρόνο και κόπο.

Τα εργαλεία στην κουζίνα συγκαταλέγονταν στους πρωταγωνιστές της παλιάς σχολής της μαμάς που τα χρησιμοποιούσε καθημερινά, έκαστο στο είδος του, για ν’ αδειάζει τα κολοκυθάκια για τα γεμιστά, να βγάζει το κουκούτσι στο βύσσινο για να κάνει γλυκό ή να κόβει με ακρίβεια το αβγό για τις σαλάτες. Σήμερα χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό τους, έχουν και τη στόφα μοντέρνου γλυπτού.

Ανήκουν στο πλαίσιο ενός παραδοσιακού και πεπερασμένου τρόπου προετοιμασίας των φαγητών; Δεν θα το ‘λεγα.

Πάντα ενθουσιάζουν αυτούς που θεωρούν τη μαγειρική ως έκφραση και τέχνη, ώστε να εκτιμούν το κατάλληλο εργαλείο, θεωρώντας το σαν το δυνατό χαρτί που θα τους φέρει σίγουρη επιτυχία και «επαγγελματικό» αποτέλεσμα στην προετοιμασία εδεσμάτων.

ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

Η νέα σχεδιαστική σύλληψη τούς επέβαλε ένα γερό λίφτινγκ που συνδυάζει τη λειτουργικότητα και την εργονομία με μια έντονη δόση χιούμορ και φαντασίας, σεβόμενη ωστόσο με συνέπεια τις παραδοσιακές τους αρχές. Άρα η έμπνευση δεν έρχεται από το πουθενά. Βελτιώνει και εκμοντερνίζει το παλιό, δίνοντας στο καινούργιο ποιότητα υλικών και έμφαση στη λεπτομέρεια.

Ακόμα και το πιο μπανάλ εργαλείο, μετατρέπεται σε όμορφο αντικείμενο που δεν έχει μόνο χρηστική αλλά και διακοσμητική αξία. Τα περισσότερα απ’ αυτά, πιστέψτε με, είναι κρίμα να παραμένουν κλεισμένα σε συρτάρια και ντουλάπια. Επιβάλλεται να επιδεικνύονται γιατί είναι πραγματικά πανέμορφα.

Κόβουν, αποφλοιώνουν, αδειάζουν λαχανικά, σουρώνουν, χρονομετρούν, πολτοποιούν και θρυμματίζουν προσδίδοντας μια παραπάνω κλάση στην κουζίνα ή το τραπέζι.

Συνδυάζουν τα καινοτόμα υλικά κατασκευής τους, όπως τη θερμοπλαστική ρητίνη, το μη τοξικό πλαστικό και χρώμα, με το αξεπέραστο υλικό για την υγιεινή στην κουζίνα που δεν είναι άλλο από το ανυπέρβλητο inox.   

Μια ροδέλα κοπής πίτσας, ένας ιδιαίτερος λεμονοστίφτης, ευφάνταστα φίλτρα για τα φύλλα τσαγιού (σουρωτήρια), ένα πρωτότυπο timer, μια μοντέρνα παγοθήκη για το κρασί, ένας παγοθραύστης, ένα ξεχωριστό χτυπητήρι ή ένας ιδιαίτερος δοσομετρητής για το μέλι, δεν γίνεται να θεωρούνται μόνο χρηστικά και όχι διακοσμητικά αντικείμενα, γιατί το ντιζάιν και η έμπνευση του κάθε σχεδιαστή χάνουν σε πρεστίζ, και αυτό θα ήταν αθέμιτο.

Ψαγμένες εταιρείες όπως η Alessi, η Leuke, η Muuto, η Normann Copenhagen, η Maxwell & Williams, η Ipacitaly κ.ά., που προσέχουν τη λεπτομέρεια και το ντιζάιν προτείνουν εργαλεία κουζίνας σε σχέδια, χρώματα και σχήματα που εντυπωσιάζουν, που εξυπηρετούν τον σκοπό τους και διευκολύνουν τον κάθε «μάγειρα» σε όποια του δημιουργία.

Και επειδή όλα είναι chic αλλά όχι απαραίτητα cheap, προτιμήστε την περίοδο εκπτώσεων, αφού θα μπορείτε να αποκτήσετε όσα περισσότερα σάς χρειάζονται σε προσιτές τιμές.

Δημιουργήστε ιδιαίτερη σχέση μαζί τους, διότι βρίσκονται στις καλύτερες τους στιγμές και θα γίνουν κυριολεκτικά οι «κολλητοί» σας στην κουζίνα, είτε λατρεύετε είτε όχι το μαγείρεμα.

Show off

Τα σύγχρονα εργαλεία κουζίνας έχουν τόσο προχωρημένο σχεδιασμό, που είναι κρίμα να παραμένουν κλεισμένα σε συρτάρια και ντουλάπια. Επιβάλλεται να επιδεικνύονται γιατί είναι πραγματικά πανέμορφα.

Πηγή: ΤηλεΩρες