ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Μανιτάρια: 4+1 λόγοι για να τα εντάξετε στη διατροφή σας

Τα μανιτάρια έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (περίπου 80-90%) και χαμηλή σε θερμίδες (30 θερμίδες στα 100 γραμμάρια), ενώ περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες νατρίου και λίπους. Περίπου το 8-10% του στεγνού βάρους τους είναι φυτικές ίνες, ενώ αποτελούν πολύ καλή πηγή καλίου και μάς παρέχουν περίπου 20-40% των αναγκών μας σε χαλκό.

Επίσης, έχουν πέντε σημαντικούς λόγους για να τα εντάξετε στη διατροφή σας.

1. Ρίχνουν τη χοληστερίνη αφού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε άπαχη πρωτεΐνη, μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να «κάψει» λίπος και να ρίξει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, κατά τη διάρκεια της πέψης τους.
2. Μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και του προστάτη.
3. Αποτελούν ιδανική τροφή για όσους πάσχουν από διαβήτη αφού βοηθούν στη διάσπαση της ζάχαρης και του αμύλου των τροφών και τούς παρέχουν προστασία από συνεχείς μολύνσεις, ειδικά στα άκρα τους.
4. Χαρίζουν δύναμη τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας αφού ο σωστός συνδυασμός βιταμινών Α, συμπλέγματος Β και C των μανιταριών μάς κάνει πιο γερούς και ανθεκτικούς απέναντι σε ιώσεις και μολύνσεις.
5. Βοηθούν στο αδυνάτισμα αφού είναι μια τροφή που βασίζεται στην άπαχη πρωτεΐνη, η οποία μπορεί να μάς οδηγήσει στην επιθυμητή απώλεια λίπους από το σώμα μας και να μάς βοηθήσει να χτίσουμε μυϊκό ιστό.