ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Τα ισχυρά δαμάσκηνα

Ο μύθος θέλει τον θεό Έρωτα να βουτούσε τα βέλη του σε χυμό από δαμάσκηνα προκειμένου να γίνουν ανίκητα. Εσείς, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να τα εντάξετε στη διατροφή σας.

Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α και C, έχουν μέγιστη αντιοξειδωτική ικανότητα και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, αποτελούν ασπίδα του οργανισμού από παθήσεις όπως την καρδιοπάθεια, βοηθούν στην ισορροπία της χοληστερόλης ενώ έχουν και την ικανότητα να επιβραδύνουν τη γήρανση του σώματος και προστατεύουν τα κύτταρα από διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Γνωρίζετε ότι...
- Τέσσερα μόνο ξηρά δαμάσκηνα συγκεντρώνουν τη συνολική διατροφική αξία των δύο εκ των πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών που πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως.
- Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και καταναλώνουν μια μέτρια ποσότητα ξηρών δαμάσκηνων ημερησίως, παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά καλύτερης διαμόρφωσης των οστών. Συνεπώς, τα δαμάσκηνα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του σκελετού και της υγείας των οστών.