ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Ποιες πρώτες ύλες σας ''συμφέρουν'' στη μαγειρική;

Πολλές φορές αναρωτηθήκατε γιατί το φαγητό δεν πέτυχε αυτή τη φορά... Εσείς ακολουθήσατε τη συνταγή κατά γράμμα και δεν αλλάξατε τίποτα από όσα κάνατε τις προηγούμενες φορές που το φτιάξατε. Κι όμως! Δεν είναι το ίδιο γευστικό, πλούσιο και εντυπωσιακό, όπως περιμένατε. Και αν αυτό σας συμβεί μια καθημερινή, δεν θα σας ενοχλήσει και τόσο. Αν, όμως, έχετε οργανώσει ένα τραπέζι, ένα επίσημο κάλεσμα και βρεθείτε εκτεθειμένη, αυτό θα ήταν πραγματικά άδικο προς εσάς και τις μαγειρικές σας ικανότητες. Μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες για αποτυχία στο ελάχιστο με ένα απλό τρόπο: Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στην επιλογή των πρώτων υλών. Θα κερδίσετε σε απόλαυση και σε χρήματα.

  • Σημειώστε όσα χρειάζεστε και τις ποσότητές τους, ώστε να μην σας μένουν υλικά, τα οποία - επειδή δεν θέλετε να πάνε χαμένα - χρησιμοποιείτε ακόμα κι αν δεν είναι πια απολύτως φρέσκα.
  • Μην παίρνετε ό,τι βρίσκετε μπροστά σας! Αν δεν σας ικανοποιούν αυτά που βρίσκετε, ζητήστε από το προσωπικό αν υπάρχουν άλλα. Τις περισσότερες φορές η απάντηση θα είναι θετική και θα φέρουν σε λίγα λεπτά μπροστά σας πιο φρέσκα και καλά λαχανικά, φρούτα, κρέατα, τυριά κτλ.
  • Αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο συστατικό που χρειάζεστε, ζητήστε το έγκαιρα –ακόμη και κάποιες ημέρες πριν αν χρειάζεται να παραγγελθεί- ώστε να μην αναγκαστείτε να συμβιβαστείτε.
  • Ψωνίστε από συγκεκριμένα καταστήματα και γνωριστείτε με τους ιδιοκτήτες-υπαλλήλους. Θα έχετε την αμεσότητα που χρειάζεται για να ζητάτε και να παίρνετε πάντα τα καλύτερα, να σας ειδοποιούν για παράδειγμα για το φρέσκο ψάρι που μόλις παρέλαβαν.
  • Κάνοντας όλες αυτές τις κινήσεις σε κάθε σας αγορά πρώτων υλών θα βγείτε κερδισμένες κατά τη διάρκεια του γεύματος, όπως ακριβώς και μετά το τέλος του, εφόσον πλένετε τα πάντα με το Fairy που...Συμφέρει!  Το Fairy διαρκεί 2 φορές περισσότερο γιατί κάθε σταγόνα Fairy διαρκεί πραγματικά πολύ.

Είστε έτοιμες για το επόμενο τραπέζι σας;