ΥΓΕΙΑ & ΣΩΜΑΣΩΜΑ

10 σημάδια που δείχνουν πως το σπίτι σας, σας παχαίνει!

Προσπαθείτε με νύχια και με δόντια να χάσετε κάποια περιττά κιλάκια, και ενώ κάνετε υπεράνθρωπες προσπάθειες «αυτά» δεν λένε να σας εγκαταλείψουν;
Αναρωτιέστε τι μπορεί να φταίει από την στιγμή που το γυμναστήριο και οι δίαιτες είναι μέρος της καθημερινότητας σας;
Μπορεί να σας φανεί παράξενο αλλά ο λόγος που η ζυγαριά παραμένει στον ίδιο αριθμό είναι το σπίτι σας, και πιο συγκεκριμένα οι λιχουδιές, τα αντικείμενα και η διαρρύθμιση του χώρου σας! 

Σας προτείνουμε λοιπόν 10 τρόπους για να κάνετε το σπίτι σας «διαίτης»!

  1. Τακτοποιήστε τα ντουλάπια σας έτσι ώστε να υπάρχει χώρος για όλα τα φαγώσιμα σας.  Αν για παράδειγμα τα ντουλαπάκια της κουζίνας είναι γεμάτα, τότε θα αναγκαστείτε να τα ταχτοποιήσετε τις καινούριες σας «προμήθειες» (πατατάκια, σοκολάτες) σε κοινή θέα (στον πάγκο ή πάνω από το ψυγείο) με αποτέλεσμα να μπαίνετε στον πειρασμό να τα τρώτε. 
  2. «Υγιεινό ψυγείο»: Εννοείτε πως όταν πεινάμε πολύ, όλοι θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο και εύκολο. Το αποτέλεσμα; Να τρώμε ότι βρούμε μπροστά μας (συνήθως  αυτό το κάτι είναι παχυντικό). Ενώ αν προετοιμάζουμε από πριν κάποια μικρά υγιεινά σνακ όπως, sticks καρότου, λωρίδες από ανανά και τα έχουμε στο ψυγείο κάπου που θα φαίνονται, τότε όταν έρθει η ώρα που θα πεινάσουμε θα καταναλώσουμε κάτι υγιεινό. 
  3. Ανάψτε τα κλιματιστικά: Η κατάλληλη θερμοκρασία για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι οι 36,6 βαθμοί. Εάν όμως τη ρίξετε λίγο και αναγκάσετε τον οργανισμό σας να την ανακτήσει τότε θα καταφέρετε να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας. Σύμφωνα με έρευνα κατά την διάρκεια  του ύπνου, όταν κάποιος κοιμάται σε ένα δωμάτιο θερμοκρασίας 18 βαθμών Κελσίου, καίει 7% περισσότερες θερμίδες από κάποιον που κοιμάται σε ένα δωμάτιο θερμοκρασίας 24 βαθμών.
  4. Αν διαθέτετε κάποια όργανα γυμναστικής, τότε φροντίστε να είναι σε κοινή θέα για να τα χρησιμοποιείτε.  Ποιος θα ήθελε να πάει στο υπόγειο, να τα ξεθάψει για να κάνει γυμναστική;  Μόνο με την ιδέα κουραζόμαστε!
  5. Συναναστρέφεστε με λάθος ανθρώπους: Αν οι φίλοι που προσκαλείτε στο σπίτι είναι του τύπου: «Τρώω πατατάκια, πίνω μπύρες και αράζω στον καναπέ», έτσι θα καταλήξετε κι εσείς και τα περιττά κιλά θα στοιβάζονται!  
  6. Φωτεινό σπίτι: Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε όταν το σπίτι μας δεν είναι φωτεινό τότε τα  επίπεδα της λεπτίνης και της γκρελίνης, (οι ορμόνες που οριοθετούν την όρεξη και την κατανάλωση της ενέργειας από το σώμα) ανεβαίνουν με αποτέλεσμα να παχαίνουμε. 
  7. Μην σερβίρεστε στο τραπέζι:  Όταν γευματίζετε με την οικογένεια σας στην τραπεζαρία, μην τοποθετείτε στην μέση τα φαγητά για να σερβίρετε ο καθένας από μόνος του επειδή έτσι θα τρώτε ανεξέλεγκτα.  Στο τραπέζι πρέπει να είναι μόνο τα πιάτα με το φαγητό σας, και όχι όλα τα ταψιά,  έτσι ώστε να μην μπαίνετε συνέχεια στον πειρασμό να ανανεώνετε το πιάτο σας. 
  8. Το σπίτι σας είναι πολύ cozy κάνοντας σας να αισθάνεστε τόσο όμορφα και άνετα με αποτέλεσμα να σας ανοίγει η όρεξη.  Έτσι λοιπόν βάλτε δυνατά την μουσική, αφήστε το φως να μπει στο σπίτι σας και μην χαλαρώνετε από πολύ νωρίς και το κυριότερο κρύψτε τα μπολάκια με τις καραμέλες και τα σοκολατάκια που έχετε για decor!  
  9. Οι πολλές τηλεοράσεις που έχουμε σε κάθε γωνιά του σπιτιού «παχαίνουν». Ό λόγος είναι γιατί όταν όλες μας οι αισθήσεις είναι απασχολημένες (όραση, ακοή), χρησιμοποιούμε λιγότερο τη γεύση, με αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερο. Έχει  αποδειχθεί ότι όταν τρώμε μπροστά στην τηλεόραση καταναλώνουμε 20% περισσότερες θερμίδες από όσες θα παίρναμε αν τρώγαμε στο τραπέζι.
  10. Τα πιάτα σας είναι πολύ μεγάλα αρά και οι ποσότητες που τρώτε: Αντικαταστήστε τα με πιάτα του γλυκού και οι θερμίδες θα λιγοστέψουν!