ΥΓΕΙΑ & ΣΩΜΑΣΩΜΑ

Η νούμερο ένα δίαιτα για το 2015

Γαβριέλα Αγησιλάου

Ψάχνεις ακόμη τον τρόπο για να υλοποιήσεις τον στόχο σου (New Year’s Resolution), που δεν είναι άλλος από την απώλεια βάρους;

Η λύση δεν είναι η δίαιτα Atkins ούτε η δίαιτα Dukan.

Είναι η δίαιτα «Dash» που βρίσκεται στην πρώτη θέση (σύμφωνα με την αμερικανική σελίδα στατιστικών και ανάλυσης: U.S. News and World Report) ως η καλύτερη δίαιτα του 2015. Η συγκεκριμένη δίαιτα διακρίνεται για τις πιο υγιεινές συνήθειες και τα θεαματικότερα αποτελέσματα τόσο στην απώλεια βάρους όσο και στην προστασία της υγείας, για δύο χρόνια συνεχόμενα!

Διατροφή και αποτελέσματα
Οι δίαιτες που «αγαπούν» την υγεία σου και βοηθούν στην απώλεια βάρους, λαμβάνουν «κολακευτικές» κριτικές από τους ειδικούς, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να τις εμπιστεύονται.

Έτσι και η Dash diet αποτελεί μια υποσχόμενη δίαιτα, που μέχρι σήμερα όσοι την έχουν ακολουθήσει έχασαν έως και 15 κιλά σε διάστημα 2 μηνών... με ένα μενού τόσο χορταστικό το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 1.200 ημερησίως.

Ξεχάστε λοιπόν τις μαγικές ενδεικτικές τροφές που γνωρίζατε ότι βοηθάνε στην απώλεια βάρους. Το μενού της Dash έχει να κάνει με το «πραγματικό», ποιοτικό φαγητό, πλούσιο σε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. 

Αυτή η δίαιτα χωρίζεται σε δύο φάσεις:

  1. Στην πρώτη «δικαιούσαι» να καταναλώνεις άφθονες ποσότητες πρωτεΐνης (άπαχο κρέας) και να αποφεύγεις τους υδατάνθρακες. Με τον τρόπο αυτό θα ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου.
  2. Στην δεύτερη φάση επαναφέρεις σταδιακά τους υδατάνθρακες (φρούτα, λαχανικά και φαγητά ολικής αλέσεως) στη διατροφή σου.

Η δίαιτα της «υγείας»
Η δίαιτα DASH είχε αρχικά σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της υπέρτασης (υψηλής αρτηριακής πίεσης). Η συγκεκριμένη δίαιτα σου απαγορεύει κάθετα να περιλαμβάνεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα:

  • Το αλάτι (ή τροφές που περιέχουν αλάτι)
  • Τα γλυκά
  • Τα λιπαρά

Μελέτες έχουν αποδείξει οτι η συγκεκριμένη δίαιτα εκτός απο την μείωση της αρτηριακής πίεσης, συμβάλλει και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης και μείωση της κακής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.