ΣΥΝΤΑΓΕΣΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

  • Γκουρμέ
(c) Ειδικές Εκδόσεις

Χοιρινό ψαρονέφρι σε κινέζικη μαρινάτα

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 8΄

280 θερμίδες περίπου, ανά μερίδα

ΥΛΙΚΑ:

Για 4 μερίδες:

1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι

Για τη μαρινάτα:

2 κουταλάκια γλυκάνισο αλεσμένο
2 κουταλιές σόγια σος
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές dry sherry
2 κουταλιές hoisin sauce
2 κουταλάκια τριμμένη πιπερόριζα
λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Τη μέρα πριν ή τουλάχιστον 3 ώρες πριν να ψήσουμε, βάζουμε τα υλικά της μαρινάτας σε ένα μεγάλο σακούλι ειδικό για τρόφιμα και τοποθετούμε το κρέας μαζί για να μαριναριστεί. Σφραγίζουμε τη σακούλα προσεκτικά, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστο 3 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.
2. Μία ώρα πριν να είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το τοποθετούμε σε ένα σκεύος σκεπασμένο, για να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρουμε τη μαρινάτα από το σακούλι σε ένα μπολάκι.
3. Ζεσταίνουμε την ψησταριά μας καλά.
4. Σε αυτό το σημείο, σκουπίζουμε το κρέας από τη μαρινάτα του με λίγο χαρτί κουζίνας και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το χοίρινο στη σχάρα της ψησταριάς μας και το γυρίζουμε για να το ψήσουμε εξωτερικά. Το αλείφουμε με λίγη μαρινάτα και γυρίζουμε κάθε ένα λεπτό για περίπου 8 με 10 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα και να φαίνεται καλοψημένο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε την ψησταριά και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά.
5. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα σανίδι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε σκεπασμένο για 5 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και ανακατεύουμε τα κομμάτια στα ζουμιά που θα τρέξουν, πριν να φωνάξουμε στους φίλους μας να σερβιριστούν.